aktuális hírek

Ilyen lesz a Windows 8 ARM-kiadása

2012-02-14 09:38:46

A Microsoft számos kérdést tisztázott az új kiadás... <tovább>

Résztvétel az I. Marsal" Trophy-n

2011-09-12 10:22:01

Miről is szólt az I. Marsal' Trophy? Elsősorban... <tovább>

vélemények

Csonka Miklós - partner

2009-12-23 22:12:02
Egy értékvesztett, érzelmi és etikai deficitekkel... <tovább>

TEERAG-ASDAG Kft

2009-12-23 22:05:36
Az Euromethod Kft-vel 2009 júliusa óta dolgozunk együtt.... <tovább>

Üzleti intelligencia...

Üzleti intelligencia rendszerek tervezése és bevezetése

Sokszog_26Számos szervezet eltérő vállalati adatelemző eszközök és alkalmazások sokaságát használja a különféle forrásokból összegyűjtött adatok elemzésére és a képződött eredmények a felhasználók elé tárására. Mindez azonban számos hátránnyal jár. Egyrészt az ilyen eszközöket professzionális adatelemzők és nem a tipikus vállalati felhasználók számára készítették, így használatuk meglehetősen összetett, és több tekintetben csak korlátozott funkciókkal bírnak. Másrészt a különféle szoftverek nem igazán működnek együtt, és emiatt nehézkes az elemzési adatok átvitele az egyik alkalmazásból a másikba. Végül pedig a méretezhetőség és felügyelhetőség terén is komoly korlátaik vannak, ezért az adatmennyiség ugrásszerű növekedése, az adatforrások sokszínűvé válása, az aktív felhasználók körének bővülése és a egyre összetettebb elemzések jelentősen megdrágítják az ilyen megoldások fenntartását. (kis megjegyzés, hogy az MS Excel táblázatkezelő tudásának 4%-át használja egy átlagos felhasználó - ez az Excel nem adatelemző szoftver)

Ennek eredményeként a vállalatvezetők aggódva látják, hogy az üzleti intelligencia (Business Intelligence, BI) technológiákba rendszeresen befektetett magas összegek ellenére még mindig nem állnak rendelkezésükre azok a naprakész és igaz információk, amelyek alapján gyorsan és hatékonyan meghozhatnák üzleti döntéseiket.

Az Euromethod Kft szakértői az elmúlt évek során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek hatékony üzleti intelligencia rendszerek felépítése terén, és rátaláltak azokra a megoldásokra, amelyek révén pontos, igényes és minden részletre kiterjedő válaszok nyerhetők a vállalat működését érintő kérdésekre.

Az EuroMethod Kft stratégiai partnerei által forgalmazott Enterprise Resource Planning (ERP) és Business Intelligence (BI) alkalmazásegyüttesek akár a teljes vállalatra kiterjedően, fokozott hatékonysággal elégíti ki az üzleti adatkezelési és adatelemzési igényeket. A folyamat és adatkezelő, adatelemző eszközök átfogó és integrált együttesével nagyobb számú felhasználó részére szélesebb körű rálátást biztosít és mélyebb betekintést enged a vállalat működésébe.

Mivel egy komoly nemzetközi háttérrel, és évtizedes múlttal rendelkező szoftverek állnak  a csatasorban (Abas, Corporate Planner, Forrás, HabelMerlin, stb.), ezért az implementációs folyamat is ehhez mért: nem az alapokról indulunk, nincsenek bizonytalanságok, és a rendszer szinte bármilyen igények kielégítésére skálázható. Rendelkezésre állnak szabad felhasználású szoftverek is, de azokat csak kírésrletezőbb típusú, és/vagy kisebb vállalkozások számára ajánljuk.

Az EuroMethod Kft szakértői rendelkeznek azzal a tudással, gyakorlattal, amely révén a vállalati adattömegben rendet tudnak teremteni, és az adatot információvá képesek alakítani. Ez a strukturált információhalmaz olyan alapot szolgáltat, amelyre építve a cég hatékonyabb, tényeken alapuló irányítást valósíthat meg. A naprakész, pontos és áttekinthető információkra alapozott döntéshozatal pedig döntő versenyelőnyt jelent az üzleti életben.