aktuális hírek

Ilyen lesz a Windows 8 ARM-kiadása

2012-02-14 09:38:46

A Microsoft számos kérdést tisztázott az új kiadás... <tovább>

Résztvétel az I. Marsal" Trophy-n

2011-09-12 10:22:01

Miről is szólt az I. Marsal' Trophy? Elsősorban... <tovább>

vélemények

Csonka Miklós - partner

2009-12-23 22:12:02
Egy értékvesztett, érzelmi és etikai deficitekkel... <tovább>

TEERAG-ASDAG Kft

2009-12-23 22:05:36
Az Euromethod Kft-vel 2009 júliusa óta dolgozunk együtt.... <tovább>

Emberi erőforrások...

Emberi erőforrások kezelése

Sokszog_23Az EuroMethod Kft segítséget kíván nyújtani a vállalkozások operatív vezetőinek a kollégák kiválasztásában és értékelésében. Ehhez arra van szükség, hogy nagy biztonsággal meghatározhassuk a kolléga, vagy a leendő munkavállaló

  • személyiségi jellemzőit,
  • szakmai alkalmasságát,
  • lojalitását - céghez való elkötelezettségét,
  • motivációit, motiválhatóságát.

A személyiségi jellemzők nagyon nehezen változtathatók, tehát alapvetően meghatározzák egy ember viselkedését, legyene az munkahelyi, vagy munkahelyen kívüli. Az EuroMethod Kft által kínált on-line eszköz egy egyszerű személyiségi teszt, amely segítségével a kitöltő információt kaphat a kérdőívet kitöltő alapvető jellemvonásairól. Viszont hozzá kell tenni, hogy egy tesztlap személyes interjú nélkül mutathat olya képet is a kitöltőről, amely nem valóságos.

A szakmai alkalmasság meghatározására a végzettségeket igazoló dokumentumok, szakmai előmenetel, önéletrajz és az egyre inkább elterjedő ajánlólevél, illetve próbafoglalkoztatás ad megalapozott információkat. Ezek a módszerek jellemzően az alkalmazás előtti rutinokközé tartoznak.

A lojalitás meghatározása szóba jöhet egy vezető pozíció betöltése előtti elbeszélgetés, vagy alkalmazottak értékelése alkalmával. A lojalitás meghatározását speciálisan az adott társaság tevékenységétől függő kérdőívek alapján meghatározható.

A motiváció, és/vagy motiválhatóság meghatározása nagyon fontos, ugyanis tudható az, hogy senki nem motiválható csak anyagi, vagy csak erkölcsi módszerek igénybevételével. Viszont ezzel a módszerrel kideríthető, hogy az adott munkavállaló mely eszközökkel motiválható a leghatékonyabban, illetve az elvárt eszköz hogyan illeszkedik a vállalkozás motivációs rendszerébe.

Az EuroMethod Kft az üzleti hatékonyság növelésének érdekében vállalja a társaságok számára speciálisan elkészített képzések lebonyolítását is. A képzések lehetnek belső (indoor) képzések, valamint külső (outdoor) képzések.

A képzések a következő csoportokba sorolhatók:

  • csapatépítő képzések (jellemzően outdoor képzés)
  • munkavégzéshez szükséges belső képzések
  • minőségi munkavégzéshez szükséges belső képzések
  • vezetői elkötelezettséget erősítő képzések
  • problémamegoldó technikák képzései.